Zabkása recept

Zabkása recept

ZABKÁSA RECEPT - Ahogy én csinálom: Kb 2-3dl Koko kókusztejbe belekeverem a gluténmentes zabpelyhet 3-5 evőkanállal attól függően ki mennyire sűrűn szereti (+nem minden zabpehely gluténmentes!, akinek ez fontos így keresse a bioboltban), keverek még hozzá citrom és narancshéj reszeléket, vaníliát és fahéjat (aki szereti, a fahéjat nem kell sajnálni, mert ettől lesz igazán jó íze), ezt felforralom és kész is. Koko kókusztej nagyon bevált nálunk, a Dm-ben lehet kapni és teljesen olyan, mint a sima tej (én az Alpro és egyebek nem szeretem, mert túl vizes állagúak, így sajnos a belőle készült étel is vizes ízű lesz). Majd tálkába kiteszem és kicsit megvárom hogy hüljöm, majd amikor már csak meleg és nem forró, mehet bele a méz és az illóolajok. Én általában doterra citrom, narancs és fahéj illóolajokat szoktam belecseppenteni 1-1cseppet mindegyikből, ami nagyon jóízűvé varázsolja a zabkását. Még egy tipp: Krisnavölgybe vásároltunk tavalyelőtt egy fahéjas-méz nevű készítményt, rögtön kedvenc lett, azóta itthon készítjük: repcemézből és fahéj porból. Úgy írták az összetevőkben hogy 4%-a fahéj, tehát egy kisebb üveget megtöltök repcemézzel és annyi fahéjat keverek bele, hogy sötétbarna színe legyen, ezt teszem bele a zabkásába édesítőként. Ehetitek a zabkását simán mézzel, fahéjas mézzel vagy lekvárral is. Ém ma a gyümölcsös-lekváros változatot választottam! Küldöm szeretettel, érdemes kipróbálni!

admin
/
2022.03.28.
tag